ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

تنش‌آفرینی انگلیس و تایوان علیه چین

خبرگزاری«رویترز» در خبری اختصاصی گزارش داد، دولت انگلیس با افزایش شدید صدور قطعات و فناوری مرتبط با زیردریایی به تایوان موافقت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۶ - ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 13
کد خبر: ۱۷۶۵۸۳

به گزارش راهبرد معاصر، در شرایطی که تنش‌های غرب با چین بر سر تایوان ادامه دارد، موافقت انگلیس برای افزایش مراودات تسلیحاتی با این جزیره خبرساز شده است.

 

خبرگزاری«رویترز» در خبری اختصاصی گزارش داد، دولت انگلیس با افزایش شدید صدور قطعات و فناوری مرتبط با زیردریایی به تایوان موافقت کرد.

 

این رسانه مطرح انگلیسی، اقدام دولت انگلیس برای موافق صدور تجهیزات مرتبط با زیردریایی و فناوری آن، «خطر عصبانی کردن چین» را به دنبال خواهد داشت.

 

به نوشته رویترز، در شرایطی که تایوان به روزرسانی و نوسازی نیروهای دریایی خود را در پیش گرفته است، انگلیس افزایش شدید صادرات قطعات زیردریایی و فناوری به این جزیره را تصویب کرد؛ اقدامی که می‌تواند بر روابط لندن با پکن تأثیر بگذارد.

 

طبق تحلیل این رسانه انگلیسی از داده‌های صدور مجوز صادرات دولت، ارزش مجوزهای صادر شده برای تایوان در حوزه قطعات و فناوری زیردریایی در مجموع به رکورد ۱۶۷ میلیون پوند (۲۰۱.۲۹ میلیون دلار) در ۹ ماهه اول ۲۰۲۲ رسید که این رقم بیش از مجموع شش سال گذشته است.

 

رویترز در گزارش خود خبر داد که به سراغ مقام‌های چین رفته و نظر آنها را درباره آمارها درباره صدور قطعات زیردریایی انگلیسی به تایوان جویا شد.

 

وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای به رویترز اعلام کرد: «اگر این موضوع صحت داشته باشد، نقض جدی اصل چین واحد است، حاکمیت و منافع امنیتی چین را تضعیف و صلح و ثبات در تنگه تایوان را تضعیف می‌کند».

 

این وزارتخانه افزود، چین از این موضوع بسیار نگران است و قاطعانه با آن مخالفت می‌کند و از چین می‌خواهد «از ارائه حمایت نظامی به مقامات تایوان خودداری کند».

 

رویترز در ادامه گزارش خود نوشت: «بریتانیا تایوان را به رسمیت نمی‌شناسد و روابط دیپلماتیک رسمی با این جزیره ندارد اما روابط اقتصادی و تجاری دارد و به طور عملی سفارت بریتانیا در تایپه وجود دارد».

 

تایوان بخشی از چین محسوب می‌شود که ادعا‌های جدایی‌طلبانه دارد؛ ادعا‌هایی که کشور‌های جهان و سازمان ملل به‌رسمیت نمی‌شناسند. پکن همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی به ویژه مسئولان عالی‌رتبه سیاسی یا نظامی از کشور‌هایی که پکن با آن‌ها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف بوده و می‌گوید این سفرها، اصل چین واحد را نقض می‌کند و سیگنال‌های نادرستی به نیرو‌های جدایی‌طلب تایوان ارسال می‌کند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار